Telephelyünk fejlesztése

Társaságunk a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretén belül kiírt NYDOP-2009-1.3.1/D "Telephelyfejlesztés" tárgyú pályázaton, sikeres pályázattal 21.162.500 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az új telephely létesítését az alábbiak indokolták:

- jelenlegi telephelyünk a tevékenységünkhöz szükséges anyagok és eszközök tárolására, irodai és szociális igények kiszolgálására kicsi, (180,0 m2) és nem bővíthető.
- az anyagoknak és eszközöknek az alkalmazott ISO9001: 2001 minőségbiztosítási rendszer által előírt átadás-átvétele, elkülönítése, minőségi szortimentjének biztosítása jelen állapotban nem, vagy csak nagyon nehézkesen biztosítható. A feltételek hiánya minden audit esetében a bukás veszélyét jelentheti.
- a telephely céljára használt lakóépület családi házas lakóövezetben fekszik, forgalmunk jelentős környezetszennyezést ( zaj, por, széndioxid kibocsátást ) generál.
- a bérelt épület nem fűthető, így alapanyagaink tárolására nem alkalmas, továbbá a tulajdonos Önkormányzat – városrendezési terveinek megvalósítása miatt- rövid időn belül az épületet lebontásra tervezi.
- vállalkozásunk tevékenysége kiterjed az ország egész területére. Reményeink szerint rövid időn belül a szomszédos országokban is nyílnak lehetőségeink- itt elsősorban Ausztriára és Szlovákiára gondolunk. A tervezett mosonmagyaróvári telephelyünk így a tevékenységünkkel lefedett terület középpontjába kerül, kapacitása hosszú távra elegendő lesz.
- az új központi telephelyen egy fedél alatt lesz az eszközállományunk, a kísérleti üzemünk, az anyagkészleteink, és az irányító menedzsment. Ez megkönnyíti, és egyben hatékonyabbá teszi a cég működését.
- a projekt indításának különös aktualitást adott a MoWinPark elkészülte, mely a város ipari övezetében helyezkedik el. A megvásárolt ingatlan teljes körűen közművesített, kiépült a szilárd burkolatú csatlakozó-, és belső úthálózata, autópálya kapcsolata jó.

A projekt megvalósítása során Mosonmagyaróváron, a MoWinParkban (ipari parkban), az Adria Kft. tulajdonában lévő 5780/2 hrsz. alatti 960 m2-es telken a cég új telephelyét kívánjuk felépíteni.

A beruházás során az alábbi létesítmények kerülnek megvalósításra:

Raktár, iroda, szociális épület.

A szociális és irodaépület kétszintes kialakítású, az alsó szinten a szociális és kiegészítő helyiségek, míg az emeleten a cég adminisztrációs helyiségei kerülnek kialakításra.

A fejépülethez közvetlenül csatlakozik a raktározási célokat szolgáló, csarnok jellegű épület, zárt fűtött, illetve fűtetlen megosztásban. Ezen kívül egy nyitott gépjárműtároló kerül kialakításra.

A kétszintes fejépület hagyományos tégla falazatú, vasbeton födémszerkezettel, AUSTROTHERM lejtést adó hőszigeteléssel, PVC szigeteléssel és kavics leterheléssel készül.

A csarnok épület vasbeton pillérekkel és ragasztott fa tetőszerkezettel épül. A vázszerkezet vb. pillérei kehelyalapokba kerülnek, a pillérek villás fejkiképzésébe ragasztott kéttámaszú fatartók kerülnek. a fatartók közé gyalult faszelemeneket helyezünk.

Az ipari csarnoknál a parapettfalak 1,0 m magasságig POROTHERM falazatok. Az oldalfalak szerelt homlokzati lehatárolása 100 mm vastag, PU habkitöltésű szendvicspanelekkel történik, vízszintes osztással, a vb. pillérekhez csavarozva. A tetőfödém a ragasztott szelemenekre 1,4 m-ként feltámaszkodó 100 mm vastag PU töltésű tetőpanelekből épül.

Az ipari csarnokon belül 18 cm acélhaj erősítésű, gépi simított ipari beton padlóburkolat készül, felületi keményítéssel. A szociális részen kerámia, vagy laminált padlóburkolat készül.

Fűtés: a létesítmény fűtését és melegvízellátását egy 35 KW teljesítményű fali turbókazán biztosítja földgáz felhasználásával. A raktárcsarnok temperáló fűtését 2 db 15 KW teljesítményű thermoventilátor biztosítja.

Beépített bruttó alapterület: 275,8 m2
Beépített térfogat: 1.415,2 lm3

Eszközbeszerzés 2020

50452110081599724466.jpg
 

Telephely fejlesztés

96811330271421749635.jpg
 

QR-kód

69403739561427200362.png
 

Minősítéseink

39567154471421916005.jpg